Урсула фон дер Лайен и Кристин Лагард Снимка: APЛидерите от ЕС

...
Урсула фон дер Лайен и Кристин Лагард Снимка: APЛидерите от ЕС
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС обсъждат в Брюксел състоянието на икономиката на фона на проблемите в банковия сектор

Урсула фон дер Лайен и Кристин Лагард Снимка: AP

Лидерите от Европейски Съюз се събират още веднъж през днешния ден за втория ден на Европейския съвет в Брюксел с фокус върху европейската стопанска система след финансовия трус в банковия бранш, съобщи ДПА. 

Към водачите на страните от еврозоната в Брюксел ще се причисли и президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард, с която те ще обсъдят финансовата обстановка във валутния съюз. 

Разговорите се организират след новото покачване на лихвените проценти от ЕЦБ в опит за понижаване на инфлацията и  на фона на опасенията за последствията от неотдавнашния колапс на швейцарската банка " Креди сюис " (Credit Suisse).

Водеща тематика в дневния ред се чака да бъде инфлацията, чиито равнища, въпреки да регистрират усъвършенстване, към момента остават на съвсем рекордни стойности. 

Кризата с намаляването на съветските газови доставки в отговор на наложените наказания от Европейски Съюз против Москва след съветската инвазия в Украйна, докара до нарастване на цените в енергетиката и до страхове от криза. 

Ще бъдат дискутирани също промени на нормално строгите правила на Европейски Съюз за държавния дълг и бюджетния недостиг, откакто използването им бе краткотрайно замразено, с цел да се смекчат икономическите последствия на пандемията от ковид и войната в Украйна. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР